Kles-, sko- og tekstilinnsamling

Dugnad som gir mening og verdi! Oslo Idrettslag Svømming er i samarbeid med Hofmann Renotec i gang med å samle inn klær, sko og tekstiler for gjenbruk. Det utplasseres innsamlingscontainere med OI logo, ved å levere klær i disse vil d bidra til å spare miljøet, samt støtte Oslo Idrettslag Svømming og fattighuset!

OI har utplassert containere her:

– Stavangergata 42
– Stockfleths gate 44
– Presidentgaten 5
– Kyrregreppsgate 23
– Johonsselsmersgate
– Sandakerveien 22
– Johonsselsmersgate

Har du tips om andre utplasseringssteder – Ta kontakt!
Vi vil i løpet av våren gjennomføre flere innsamlingsaksjoner mer informasjon kommer.  

La klær gå i arv

Det er budskapet fra Statens institutt for forbruksforskning (SIFO). Miljøeffekten av å bruke klær, sko og tekstiler om igjen, istedenfor å brenne, gir store energibesparelser, mindre avgasser, reduserte CO2- utslipp og lavere vann- og kjemikaliebruk.

Konseptet har en stor miljøeffekt også for kommunen, som hvert år vil spare tusener av kroner på gjenbruk i stedet for å brenne. Miljø har vi snakket om i tiår, men hva betyr det egentlig? Folk spør seg hvordan man kan bidra og da er det å levere inn klær, sko og tekstiler man er ferdig med, ikke trenger mer, optimalt.

Hvor går det som samles inn av klær, sko og tekstiler?

Hofmann Renotec har over noen år etablert et meget godt mottakerapparat og selger alle sine klær direkte til Polen eller Ukraina. Her blir alt sortert, hvor ca. 50 % selges videre til brukt butikker. Det er enorm stor etterspørsel etter brukte klær, sko og tekstiler i disse landene, på grunn av landenes dårlige økonomi og store fattigdom.

Ca. 40 % av det som samles inn, sendes videre til bl.a. Togo i Afrika, hvor kvinner kan kjøpe 25 kilos sekker med klær, sko og tekstiler, på krita, og ta med seg til sin landsby og selge dette videre på de lokale markeder.En kvinne kan brødfø en familie på ca. 20 familiemedlemmer i en hel måned ved å selge en sekk med klær, sko og tekstiler.

Klær, sko og tekstiler som ikke kan brukes, går til bl. a. isolasjonsmatter i bilindustrien, ryer, pussefiller for bilverksteder m.m.

Vi garanterer at det som samles inn, ikke kommer for salg i Norge eller Sverige.

Hjelp til selvhjelp

Med vårt innsamlings konsept er vi en stor miljø kjempe, som skaffer arbeidsplasser i Norge, Polen, Ukraina og i små landsbyer i Afrika, samtidig som det gir gode penger til idretten, og ikke minst fattige og syke gjennom samarbeidet med Fattighuset.

www.renotec.no   www.oi-svomming.no