I samarbeid med Tjuvholmen Utvikling og Oslo Havn planlegger Oslo Idrettslag å arrangere svømmekonkurransen «Oslo Open Water – Tjuvholmen Rundt», første gang lørdag 23. august2014.

«Oslo Open Water – Tjuvholmen Rundt» er for alle som ønsker å svømme i åpent vann, med start og målgang på Tjuvholmen. Det vil være både en lang og en kort trase.

Tradisjonelt har det vært arrangert havnesvømminger i Kristiania/Oslo både før og etter svømmehallene kom med Bislet Bad i 1920 og Torvgatens Bad i 1925. Eksempler på tidligere arrangementer  er:
– «Hvalstrandstafetten» (mellom Hvalstrand Bad og Filipstad),
– «Ulvøya rundt» og
– «Roald Amundsen stafetten» (mellom Svartskog og Ingierstrand).

alt text

Christiansborg rundt – All rights reserved by queensy19

De siste årene er det ikke arrangert åpne svømmekonkurranser for alle i Oslo, slik Oslo Idrettslags «Oslo Open Water – Tjuvholmen Rundt» vil være. Imidlertid har København sitt årlige «Christiansborg Rundt», og Gøteborg sitt «Gøteborgsimmet».

Å arrangere en slik konkurranse i hjertet av Oslos nye og svært populære «bydel» Tjuvholmen, med sine restauranter og Astrup Fearnley Museet som nærmeste naboer, vil kunne tiltrekke seg et stort publikum av både turister og byens befolkning.

Oslo Idrettslag vil også arbeide for å tiltrekke seg internasjonal deltakelse til «Oslo Open Water – Tjuvholmen Rundt» fra 2014.

Nærmere informasjon inklusive distanser, startkontingenter, påmelding etc. vil bli kunngjort i løpet av 2013 bl.a. på www.oi-svomming.no og www.openwateroslo.no.

Oslo, 8. august 2013 Oslo Idrettslag Svømming
Spørsmål/henvendelser sendes openwater@oi-svomming.no

Translate »