Spørsmål og svar

Hvor lenge varer kurset?

Baby- og Småbarnsvømming: 30min Nybegynnernivåer (vannmerket-selunge) : 30 min Videregående nivåer (sel-sjøløve): 40 min Hai og Delfin: 55min x2 eller 55 min x1 Ungdoms og voksenkurs nivå 1 og 2: 40 min x2 eller 40 min x1 Ungdoms og voksenkurs nivå 3 og 4: 55 min

Hva trenger man å ha med på babysvømming?

Badebleie er påbudt, og fås kjøpt enten i luken på Tøyenbadet eller andre babybutikker. Det er ikke nødvendig med svømmebriller.

Hvordan betaler man for kurset?

Faktura sendes ut en gang i måneden per e-post, med 7 dagers betalingsfrist. Denne må betales med KID.

Hvis vi får tilbud om plass, men takker nei, beholder vi plassen på ventelisten?

Nei, når tilbudet sendes ut blir man automatisk tatt bort fra ventelisten. Det er derfor viktig å skrive alle dager man har muligheten til å gå på kurs i ventelisten. Ønsker du tilbud om en annen dag? Ta kontakt med oss på kurs@oi-svomming.no med kopi av tilbudsmail.

Når sendes tilbud om plass ut?

Normalt mellom 1. og 5. i hver måned, med en akseptfrist på 3 dager.

Vi har reist bort og/eller barnet har vært syk, kan vi betale mindre?

Nei, prisen er lik uavhengig av fravær.

Hvilket kurs passer for meg eller mitt barn?

Det kommer an på hva slags ferdigheter man har fra før av. Prøv deg på Nivåvelger'n - den vil kunne veilede deg til det riktige kurset for ditt barn. Er du fortsatt usikker kan du ta kontakt med oss på mail: kurs@oi-svomming.no eller per telefon 975 73 793.

Hva er aldersgrensen på kursene deres?

For å kunne delta på kurs gjennom Norges Svømmeskole må ditt barn ha fyllt 4 år. For yngre barn kan vi tilby babysvømming og småbarnssvøming. Vår kursoversikt finner du på her på vår hjemmeside og på tryggivann.no

Er det påbudt med badehette?

Ja det er påbudt med badehette, i det minste ha langt hår i strikk! Vi er stolte av å ha så rent vann som vi har. Med din innsats kan det fortsette! Svømmerne skal også dusje og vaske seg før hver time.

Hva er inkludert i prisen?

Inkludert i kursavgiften er forsikring, og merke/diplom ved bestått prøve mot slutten av kurset (diplom og merker gjelder kun for Norges Svømmeskole kurs).

Jeg har problemer med å gjennomføre online betaling, hva gjør jeg?

Ta kontakt med kursavdelingen per mail til kurs@oi-svomming.no hvor du/dere beskriver hvor problemet oppstår. Ta gjerne et «print Screen» av der hvor problemet har oppstått slik at vi lettere kan finne ut av problemet.

Kan jeg være med ut i vannet, sammen med mitt barn?

Nei, foreldre kan ikke være med ut i vannet.  Alle foreldre har muligheten til å være tilstede på kanten mens kurset pågår. Anbefaling: Om barnet er litt sjenert er det viktig at foreldrene trekker seg sakte men sikkert tilbake og ut av barnets rekkevidde. Meddel gjerne instruktøren(e) om spesielle behov eller metoder som kan gjøre opplevelsen best mulig for barnet. Dette gjelder ikke Baby- og Småbarnssvømming, samt kurs for funksjonshemmede, der foreldre er med barnet i vannet.

Barn med vannskrekk

Det er ikke et problem hvis instruktøren(e) og forelder jobber sammen og oppmuntrer barnet til å delta. Vi bruker å oppmuntrer barnet til å sitte på bassengkanten med bena i vannet, og så gradvis gå dypere i vannet. Barnet vil som oftest komme ut i vannet når den selv er klar for det. Foreldre må gjerne ta kontakt med instruktør hvis en ser at dette er et problem.

Hvor holdes svømmekursene?

  • Sogn Bad - Sogn videregående skole, Sognsveien 80. Parkering: Det er gateparkering i gatene utenfor skolen. Det er også mulig å parkere på parkeringsplassen til høyre for inngangen til skolen, her må det trekkes billett.
  • Tøyenbadet - Helgesens Gate 90. Parkering: Gateparkering, eller parkering utenfor Munchmuseet mot betaling.
  • Møllergata skole - Møllergata 49. Beskrivelse: Inngangen til svømmehallen ligger inne i skolegården, bak basketballbanen. Parkering: gateparkering i området rundt møllergata skole
  • Lovisenberg - Lovisenberggata 7B. Beskrivelse: Bassenget ligger i kjelleren i bygget Omsorg+ (rett ved kirken og en barnehage). Gå ned en etasje, og så er det skiltet til «babysvømming» hele veien til bassenget. Parkering: På
  • Lovisenberg sykehjem er det gateparkering eller parkering utenfor Cathinka Guldbergssenter (her må man betale p-billett frem til klokken 17.00)

Venteliste

Dersom kurset du ønsker å delta på er fullt, anbefaler vi deg at du setter ditt barn på ventelisten for kurset. Påmelding til ventelister finner du på vår side tryggivann.no

Jeg/barnet mitt har blitt syk og kan av den grunn ikke delta, får vi refundert pengene?

Påmelding er bindende – det er derfor ingen refusjon ved sykdom. Det er mulighet for permisjon (1-2 måneder) uten å betale ved dokumentert sykefravær, ved for eksempel brudd i armen. Ta kontakt på mail med tittel «permisjon» til kurs@oi-svomming.no

Må vi/foreldre være tilstede ved bassenget mens kurset pågår?

Foreldre må ikke være tilstede ved bassenget mens kurset pågår. Alle våre instruktører har livredningskurs, og det er aldri mer enn 4-6 barn per instruktør, på de laveste nivåene. Men vi ønsker at foreldrene er tilstede første kursdag, fordi da er hovedinstruktør tilgjengelig ved bassenget for spørsmål og henvendelser.  

Jeg har spørsmål/er ikke enig med anbefalingen for neste kursrunde

Da kan foreldre ta kontakt med instruktørene til kurset og be om en begrunnelse. Instruktørene vurderer kursnivå for hver enkelt deltaker ut i fra hva barnet klarer av kursmål.

Hva kan vi øve på hjemme?

Vårt tips til foreldre som ønsker det, er å ta kontakt med instruktørene på kurset. Hør med de hvilke mål barnet skal gjennomføre gjennom kurset, og spør om hvordan du kan hjelpe til hjemme.

Jeg har problemer med påmeldingen?

Kontakt kursavdelingen

Kursavdelingen kan kontaktes per e-post: kurs@oi-svomming.no eller på telefon: 97 57 37 93   Leder for kursavdelingen og svømmeskolen: sara@oi-svomming.no