Siden påske har vi vært igjennom en intens treningsperiode frem til konkurransen i Sveits 27.-29. april. Det har vært uker med fantastisk energi, motivasjon og hardt arbeid, som vi fikk vist frem foran utøvere fra Kina, Thailand, Kazakhstan, Ukraina, Italia, Slovakia, Belgia, Nederland og vertsnasjonen Sveits.

Torsdag morgen trappet vi opp på Oslo lufthavn klare for 4 d ager med synkronsvømming i fokus. Vi ble plukket opp på flyplassen, kjørt innom hotellet for å legge fra oss bagasje og så dro vi rett til bassenget. Her fikk vi en koselig velkomst fra arrangørene, som i sin ungdom hadde vært med på å starte synkronsvømming i Sveits og konkurrert i Norge da Inger Nordbø var aktiv i Norge. Vi hoppet i vannet, og i løpet av oppvarmingen dukket Slovakia opp. Da skrudde jentene på fokus og la godt merke til hvor høye, strake og sterke konkurrentene deres er. Det gav også treneren inspirasjon til øvelser å bruke i trening og hva vi skulle teste hjemme på Tøyenbadet. Vi la spesielt merke til hvor motiverende det er å jobbe ved siden av utøvere på et annet nivå enn oss selv.

Etter flere timer på fly og 2 timer trening, ble avslutningen på dagen å rusle tilbake til hotellet. Det tok ikke lenger enn 30 minutter og førte oss nedover bakker, forbi boligblokker, over toglinjen, langs elven og opp igjen. En god avslutning på dagen som endte tidlig, forberedt til en tidlig morgen neste dag.

Fredag begynte med musikktrening for alle påmeldte lag, solo og duetter, vi var ferdige før klokken 10 på formiddagen og brukte resten av dagen på å nyte sola, tøye, slappe av og lade opp for den store dagen – Lørdag. Fredag ble avsluttet med starten av konkurransen, først ut var junior solo med utøvere fra alle land med unntak av Italia, Kina og Norge.

På lørdag skulle vi i ilden – to ganger! Først konkurranse i teknisk lag og til slutt skulle vi avslutte den lange dagen med frilaget.

På grunn av det stramme tidsskjema til konkurransen fikk alle lagene 20 minutter oppvarmingstid sammen før konkurransene, resten av oppvarmingen måtte vi ta ute.

Etter 12 timer i bassenget og området rundt var vi endelig ferdige og avsluttet dagen med en heidundrende fest med tendenser til tampe-klapp blant publikum! Hvem hadde trodd at Cotton Eye Joe var en så stor hit blant trøtte og slitne synkronsvømmere en lørdag kveld.

Søndagen nøt vi, vi var ferdige for nå og kunne bruke resten av tiden på å utforske Zürich og kose oss med duetter og kombinasjoner før vi begynte på hjemreisen.

Denne turen har gitt oss masse av energi og motivasjon til videre utvikling og fylt på av ideer til endringer av koreografi, treninger og øvelser. Det har gitt oss en bedre ide om hvor lang vi skal nå, og hvor langt det er mulig å nå – som er noe av det aller beste ved å reise til konkurranser hvor man får se og oppleve nye lag og klubber man ikke har sett før. Bygge nettverk og bli kjent med koselige utøvere, erfarne trenere og dommere som snart har grodd fast i dommerstolen. Det er et miljø det er god å være en del av, som man også trenger å delta i oftere for å vite hvor godt det er at så mange bryr seg om synkronsvømming – en bitteliten sport i Norge. Tenk at det er den mest populære sporten i mange andre land, folk står på venteliste for å få lov til å begynne!

Vi gleder oss til neste gang vi får se så mange flotte utøvere i aksjon!

Takk for oss Sveits, og tusen takk for det fantastiske sommerværet!