Baby og småbarnssvømming

 

Alle våre baby (10 uker – 2 år) og småbarnssvømmings kurs (2-4 år) foregår med en forelder i bassenget, hvor instruktør underviser og forelder gjennomfører øvelsen med barnet.

 

På alle våre baby og småbarnssvømmingskurs er det påbudt med vanntett badebleie for barn til og med 3 år. Dersom man ikke har dette på kan man nektes å være i bassenget.

Denne regelen er innført med hensyn til hygiene, da vi dessverre har opplevd avføring i bassenget fra baby/småbarn uten påbudt badebleie. Bassenget må da stenges til dagen etter for rensing og sjokk-kloring ved slike tilfeller. 

 Introkurs Babysvømming 

Introkurs til babysvømming. Anbefales om man ikke har gått på babysvømming tidligere.

På dette kurset er målet at babyer skal trives i vannet og at mor/far lærer de grunnleggende grepene for å holde babyer riktig i vannet. Far/mor samarbeider med barnet. Sanger, leker og aktiviteter benyttes som en del av et morsomt læringsmiljø. Foreldre vil også nyte kvalitetstid med barnet.

Etter en periode på introkurs vil man flyttes over til nivå 1, 2 eller 3.

Kurset foregår på Lovisenberg sykehjem og Norges Idrettshøgskole.

Nivå 1: 10 uker-5 mnd.  

På dette kurset er målet at babyer skal trives i vannet og vi lærer mor eller far de grunnleggende grepene for å holde babyer riktig i vannet. Far eller mor samarbeider med barnet. Sanger, leker og aktiviteter benyttes som en del av et morsomt læringsmiljø. Foreldre vil også nyte kvalitetstid med barnet.

Kurset foregår i plaskebassenget på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.

Trinn 2: 6-9mnd

På dette nivået skal barna lære å dykke under vann og utvikle ulike ferdigheter innen svømming som; å blåse bobler, svømme gjennom rocke-ring, flyte, hoppe/stupe, rotasjon fra rygg til mage og sparke med beina. Far eller mor samarbeider med barnet sitt. Sanger, leker og aktiviteter benyttes som en del av et morsomt læringsmiljø. Foreldre vil også nyte kvalitetstid med barna sine.

Kurset foregår i plaskebassenget på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.

 

Trinn 3: 9-12 mnd.  

På trinn 3 fortsetter vi med ferdighetene vi har lært på trinn 2, men nå prøver vi å utvikle de mer, i tillegg til at vi introduserer nye øvelser. Far/mor samarbeider med barnet sitt. Sanger, leker og aktiviteter benyttes som en del av et morsomt læringsmiljø. Foreldre vil også nyte kvalitetstid med barna sine.

Kurset foregår i plaskebassenget på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.

Trinn 4: 1-2 år 

Imitasjon og uavhengighet er to egenskaper som dominerer i denne aldersgruppen. På dette nivå skal vi begynne å «gli» i pil, svømme med hjelp av flytepølse, dykke etter dykkeleker og vi skal hoppe! Vi bruker fremdeles sanger og forskjellige leker. Far eller mor samarbeider med barnet.

Kurset foregår på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.

2-3 år

Barnet begynner å utvikle nye ferdigheter og blir mer selvstendig. Barnet begynner å nyte vannet med mer selvstendighet, og de er svært stolte av seg selv for at de kan gjøre så mye på egenhånd. På dette kurset skal vi øve på flyting, både på magen og på ryggen, i samarbeid med far eller mor, og på denne måten sikrer vi oss at barnet føler seg trygg. Vi skal svømme og gli i pil. Vi skal starte å svømme små distanser med og uten hjelp. Det vil bli en introduksjon til crawlteknikk og vi skal lære litt pusteteknikk. På dette nivået begynner våre svømmere å lære livreddende ferdigheter.

Kurset foregår på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.

3-4 år

I denne aldersgruppen øker barnets styrke og de blir mye mer stabile. På dette kurset fortsetter vi å øve på flyting, både på mage og rygg, vi roterer fra mage til rygg og svømmer i pil. Vi jobber litt mer med beinspark og forbedre crawl- og pusteteknikken. Vi hjelper barnet med å utvikle sin balanse og koordinasjon videre for å bevege seg jevnt og effektivt i vannet.

Kurset foregår på Lovisenberg sykehjem eller Norges Idrettshøgskole.