Barnehagesvømming

Oslo Idrettslag Svømming (OI) er stolte av å kunne tilby gratis barnehagesvømming til barnehagene i Oslo. OI søker om midler direkte hos Statsforvalteren for alle barnehagene gjennom hele året. Dette betyr at alt barnehagen trenger å gjøre er å ta kontakt med oss og melde barna på. Fra høsten 2023 vil vi tilby barnehagesvømming på Berg Gård og Norges Idrettshøgskole.

 

Hvorfor barnehagesvømming?

Norges svømmeforbund estimerer at det tar 50 timer å bli helt svømmedyktig. Samtidig får de fleste 4. klassinger kun 20 timer (eller mindre) til svømmeopplæring i skolen. Vi mener at det er viktig å begynne så tidlig som mulig med svømmeopplæring slik at barna tilegner seg de nødvendige svømmeferdighetene allerede før de begynner på skolen.

Vi jobber med dykking, flyting, benspark og fremdrift, etter delmål fra Norges Svømmeskole. Barna får et godt grunnlag til videre utvikling av svømmeferdigheter, samtidig som de får en opplevelse av at det å være i vann både er morsomt og lærerikt. 

Alle barnehagebarn som deltar på undervisning i regi av oss får utdelt et diplom siste kursdag. På diplomet hukes det av for anbefaling til kursnivå etter Norges Svømmeskole sine nivåer. Dette gir alle foresatte informasjon om hvilke svømmekurs man eventuelt bør delta på dersom man ønsker å fortsette opplæringen i en svømmeklubb som er en del av Norges Svømmeforbund.  

 

Hvordan foregår undervisningen?

Vi tilbyr to former for svømmeundervisning for barnehagebarn. Den første er kurs som går over 5 uker, med 45 minutter pr. gang. Dette er den vanligste formen for undervisning hos oss.

Den andre formen er intensivkurs som går hver dag i en uke, mandag til fredag. Her er også barna i vannet 45 minutter av gangen, men læringsutbyttet blir like høyt eller høyere da man har undervisningen så tett opp etter hverandre hver dag. Dette oppsettet benytter vi i skolens ferier og rett før sommerferien.

Vi har stor tetthet mellom barn og instruktør, og har 5 barn pr. instruktør i vannet. De ansatte i barnehagen har ansvaret for barna til og fra svømmehallen. De ansatte sitter på kanten for å bistå de barna som trenger en pause, et toalettbesøk og lignende. Dersom et barn har behov for en til en undervisning, så må en av barnehagens ansatte bli med i vannet.

 Dette får barnehagebarna av oss:

  1. Badehette og t-skjorte med logo første dag av undervisningen.
  1. Diplom for fullført svømmeundervisning, med anbefaling til kursnivå i Norges Svømmeskole

 Ønsker din barnehage svømmeundervisning med oss?  

Ønsker din barnehage å delta på svømmeundervisning hos oss kan du booke dette gjennom skjemaet under. Her legger dere inn ønske om tid og basseng. Vi kan ikke garantere at dere får ønsket tid og dag men vi gjør vårt beste for at alle skal få et tilbud som passer.

Alle felter må besvares slik at vi får søkt midler til svømmeundervisningen. Dersom dere ikke har fylt ut informasjonen under tilstrekkelig, så kan dette være grunnlag til at søknaden om svømmingen blir avvist. Dersom dere søker om midler selv, så sender dere mail til barnehage@oi-svomming.no, så blir dere i stedet fakturert for svømmingen. 

Dersom det er en helligdag eller ferie på en av opplæringsdagene, så vil denne bli flyttet til uken etter perioden normalt ville endt. På intensivkursene i uke 8 og 40 vil undervisningen gå fra mandag til fredag. 

Transport  

Berg Gård: Her organiserer barnehagene selv kollektiv transport eller kommer til fots.

Norges Idrettshøgskole: Oslo Idrettslag Svømming anskaffet en egen buss til transport av barnehager i 2020. Denne brukes til å kjøre barnehager til og fra svømmeopplæringen. Fra og med 2023 innføres det et krav om at barnehager må ha 30 minutters eller lenger reisevei med kollektiv for å kunne benytte bussen. Dette er for å sikre at de som trenger den mest får transport. Dersom dere trenger transport til og fra svømmingen ber vi dere spesifisere dette under punkt nr. 4 i skjemaet.