Barnehagesvømming

OI Svømming er stolte av å kunne tilby barnehagesvømming til barnehager i Oslo. Klubben har over lenger tid hatt ett tett samarbeid med Bydel Alna om barnehagesvømming på Furuset Bad, og har nylig inngått et samarbeid med Bydel Nordre Aker om barnehagesvømming på Berg Gård (rett ved Ullevål Stadion). Vi setter stor pris på samarbeidspartnerne våre, som gjør det mulig for oss å tilby svømmeopplæring til så mange barnehager som mulig. I tillegg til å samarbeide med disse bydelene kjører vi også intensiv svømmeopplæring i skolens ferier og rett før sommerferien på Sogn Bad. 

 

Hvorfor barnehagesvømming?
Gode svømmeferdigheter er utrolig viktig for å trygt kunne oppholde seg i og ved sjø, strand og basseng. Dersom man er trygg i vannet, og kan komme seg fra et punkt til et annet forhindrer man mange drukningsulykker. Vi mener at det er viktig å begynne så tidlig som mulig med svømmeopplæring, slik at man blir trygg og sikkker så raskt som mulig. 

Norges Svømmeforbund estimerer at det tar 50 timer å bli helt svømmedyktig. Samtidig får de fleste 4. klassinger kun 20 timer (eller mindre) til svømmeopplæring i skolen. Dette gjør at barnehagesvømmingen blir desto viktigere, slik at man sikre at barna tilegner seg de nødvendige ferdighetene fra de allerede er 5-6 år gamle.
På barnehagesvømmingen har vi fokus på å gjøre barna trygge i, ved og under vann. Her jobber vi mye med dykking, flyting, litt benspark og fremdrift, etter delmål fra Norges Svømmeskole. Dette gir barna et godt grunnlag til videre utvikling av svømmeferdigheter, samtidig som man for en opplevelse av at det å være i vann både er morsomt og lærerikt. 

Alle barnehagebarn som deltar på undervisning i regi av oss får utdelt et diplom siste kursdag, med en anbefaling til kursnivå etter Norges Svømmeskole sine nivåer.
Det gir alle foresatte informasjon om hvilke svømmekurs man eventuelt bør delta på, dersom man ønsker å fortsette opplæringen i en svømmeklubb som er en del av Norges Svømmeforbund.  

Hvordan foregår undervisningen?
Vi har valgt å tilby to former for svømmeundervisning for barnehagebarn. Den første er kurs som går over 10 uker, med 30 minutter pr. gang. Disse kan også kjøres som 2 dager i uken over 5 uker. Dette oppsettet benytter vi på undervisningen i regi av Bydel Alna og Bydel Nordre Aker. 

Den andre formen er intensivkurs som går hver dag i en uke, mandag til fredag. Her er også barna i vannet 30 minutter av gangen, men læringsutbyttet blir like høyt eller høyere da man har undervisningen så tett opp etter hverandre hver dag. Dette oppsettet benytter vi i undervisningen på Sogn bad i skolens ferier og rett før sommerferien.

Vi har stor tetthet mellom barn og instruktør, og har 4-5 barn pr. instruktør i vannet. De ansatte i barnehagen har ansvaret for barna til og fra svømmehallen, og sitter på kanten for å bistå de barna som trenger en pause, et toalettbesøk og lignende.

 Dette får barnehagebarna av oss:

  1. Badehette første dag av undervisningen, med logo
  1. Diplom for fullført svømmeundervisning, med anbefaling til kursnivå i Norges Svømmeskole

 Ønsker din barnehage svømmeundervisning med oss?  

Ønsker din barnehage å delta på svømmeundervisning hos oss må et skjema fylles ut og sendes inn.