Vår første treningsleir med svømmerne!

Det har vært en lang uke for både synkronsvømmerne og treneren deres. Vi har lært masse nytt og det har vært fantastisk å kunne få trene jentene så ofte som jeg har gjort denne uka!

Emanuela kommenterer at leieren har vært:

Slitsom, men gøy med nye utfordringer!

Dette kan jeg som trener si meg helt enig i.

For synkron har dette vært en leir med kontraster, spesielt med tanke på treningstider. Synkronsvømming er en veldig liten sport i Norge og klubber har ikke alltid hatt mulighet til å velge treningstider eller hvor ofte utøverne skal trene. Konkurransegruppa, som var med på leiren, svømmer vanligvis 5,5 timer synkronsvømming i uka og har siden i høst også fått mulighet til å være med på 1,5 timer svømmetrening i uka. Den store kontraster i dette er at i løpet av treningsleiren har synkronsvømmerne trent 37,5 timer!! Som trener kan jeg med hånden på hjertet si at det har vært fantastisk å følge jentenes utvikling i løpet av disse timene. Og utviklingen har vært som dag og natt, jeg har flere ganger vært målløs over jentenes innsats og stå-på-vilje, for de har virkelig kjørt på, pushet seg selv og vært med på treninger de aldri før har vært i nærheten av. Det har vært en berg-og-dal-bane av følelser, utfordringer, motivasjon og energi, og det er utrolig hvor mye de har lært og forbedret seg i løpet av turen.

Alle jentene er enige om at det har vært en morsom og lærerik uke, selv om den også har vært slitsom. Utfordringer er også noe de har fremhevet når de oppsummerer uka, en utrolig viktig faktor for å inspirere og motivere for videre utvikling. Både Elin og Frøya vektlegger at de har fått prøve seg på mye nytt, som også har vært viktig for inspirasjon. De har ikke bare prøvd seg på nytt på svømmetreninger, også synkrontreningene har fokusert på nye figurer og elementer fra FINA.

 

 

 

Det har vært utrolig flott å trene sammen med svømmerne og jeg tror vi har alle lært mye av å få innblikk i hvordan de andre trener. Synkron har sett hvor hardt og mye elitesvømmerne trener, og jeg tror nesten motivasjonen deres har inspirert oss mest. Svømmerne har også fått prøve seg på litt grunnleggende synkronsvømming. I bytte mot en time butterfly undervisning, fikk alle svømmerne prøve seg på grunnleggende sculling teknikker og vekseltak. Som trener i løpet av denne timen hørte jeg mange kommentarer om syre, og jeg tror dette åpnet øynene til mange svømmere om hvor krevende synkronsvømming faktisk er.

Det har vært morsomt å bli kjent med nye og det har vært utrolig nyttig det vi har lært. Jeg har blitt utfordret gjennom hele leiren og jeg håper vi kan dra på leir neste år også

Emilie oppsummerer uka med et fremtidshåp jeg deler med henne.

I tillegg til å være fulltids synkronsvømmer og trener i en uke, har vi også blitt kjent med svømmerne og deres trenere. Leiren har vært nesten like mye sosialt som trening, som utøverne har satt stor pris på. De timene som vi ikke har tilbrakt i bassenget eller til søvn har bestått av en god porsjon latter, skravling og øving til OI’s Got Talent! Som virkelig gav alle utøverne mulighet til å bli kjent på tvers av sport, gruppe og alder – og det gav oss alle en god latter og avslutning på leiren.

Karine har med glans funnet fire ord som beskriver leiren perfekt:

Morsomt, lærerikt, spennende og sosialt!

Tusen takk for turen, vi kommer gjerne igjen!

Hilsen Ingeborg og konkurranselaget i Synkron