Svømmeopplæring er svært viktig i et land som Norge, hvor de aller fleste har sjø, elv eller innsjø i nærheten av seg. Det å lære seg å svømme handler om å bli trygg i, ved og under vann, samtidig som man lærer å benytte seg av vannets egenskaper for å kunne dykke, flyte, gli og skape fremdrift. Jo tidligere man begynner med svømmeopplæring, dess bedre er det, slik at man tidlig blir trygg og utvikler gode svømmeferdigheter.

Norges Svømmeforbund estimerer at det tar ca 50 timer å bli svømmedyktig. Med svømmedyktighet menes det at man skal kunne:

Falle uti på dypt vann. Svømme 100 m på magen og underveis dykke ned og hente en gjenstand med hendene. Stoppe og hvile (imens flyte på mage, orientere seg, rulle over, flyte på rygg) samlet i tre minutter. Deretter svømme 100 m på rygg og ta seg opp på land.

Sitatet ovenfor er også kompetansemålet i svømming for 4. klassinger. Det er altså et krav til alle norske 10 åringer. Det er blitt rapportert at kun halvparten av 10 åringene klarer dette kompetansemålet i svømming. Dette ønsker vi å gjøre noe med, og har idag samarbeid med flere skoler om svømmeundervisning. Les gjerne med om dette her>>  

Svømmeopplæring hos OI Svømming

Hos oss i OI Svømming har vi fokus på mestring, lek og utvikling. Vi har dyktige instruktører som står på hver arbeidsdag for å gi deg og dine barn en god opplevelse i bassengene våre. Vi synes det er viktig at barn, ungdom og voksne lærer seg de nødvendige svømmeferdighetene i trygge rammer og under gode forhold. Vi har også fokus på å kunne tilby kurs og aktivitetstilbud for alle, uansett alder og behov. Hos oss vil du alltid finne et tilbud som kan passe for deg, din familie eller dine barn.

Hos oss kan man begynne når man er 10 uker gammel på babysvømming, eller når man er voksen på voksenkurs. Vi tilbyr både nybegynner og videregående kurs for barn, ungdom og voksne, etter pedagogikk, metode og delmål fra Norges Svømmeskole. Hos oss skal man også kunne utvikle seg til å bli en dyktig svømmer, og få mulighet til å bli en del av våre utviklings og treningsgrupper om det er noe man ønsker. Har du lyst til å prøve en av de andre vannidrettene tilbyr vi både synkronsvømming, minipolo, vill i vann og triatlon.

Hvorfor delta på svømmekurs hos oss?

  • Vi har fokus på god kvalitet i svømmekursene våre, med effektive kurstimer og læring via lek
  • Vi har dyktige og godt utdannede instruktører som står på og engasjerer seg for deg og ditt barn
  • Vi tilbyr svømmeundervisning for “alle”, fra baby og småbarn til voksne, funksjonshemmede, skoler, barnehager og diverse grupper
  • Vi følger Norges Svømmeskole i all vår svømmeundervisning, som er pedagogisk utviklet av Norges Svømmeforbund
  • Alle våre kurs et kontinuerlige månedskurs, som vil si at man går på kurs og mottar en faktura pr. måned, slik at man enkelt kan bytte til neste nivå når du/barnet er klar for det. Man melder seg også av selv, slik at man kun går på kurs de månedene man selv ønsker. Les mer om dette under praktisk informasjon.