Synkronsvømming er en artistisk idrett med elementer fra akrobatikk, turn, ballett og svømming. Treningene for en synkronsvømmer består av teknikktrening i vann, musikksvømming, styrketrening, fleksibilitetstrening og svømmetrening. 
Synkron er en lagidrett hvor man utfører bevegelser, figurer og øvelser helt likt i vann til koreografi med tilhørende musikk. Synkronsvømming passer for alle barn over 6 år, som kan svømme minst 50 meter, er trygg på dypt vann og som er komfortabel med å være under vann. Vi anbefaler at man har fullført Selmerket eller høyere dersom man har gått på svømmekurs hos oss eller andre svømmeklubber.

Hvorfor velge Synkronsvømming?

  • Synkronsvømming utvikler allsidige ferdigheter, både svømmeteknisk, men også med tanke på koordinasjon, fleksibilitet, styrke og kreativitet.
  • Vi bruker mye tid på musikksvømming, hvor du kommer på et lag som lærer en koreografi til en musikk som vises frem på våre oppvisninger.
  • Vi har et godt miljø og flinke trenere som gjerne vil ta deg imot.
  • Synkronsvømming er et godt alternativ til utøvere som tidligere har drevet med svømming, stup, ballett og turn for å nevne noen idretter

Vårt mål

OI Synkron har ambisjoner om å utvikle utøvere på internasjonalt nivå, i tillegg til å være den klubben med størst aktivitetstilbud innen synkronsvømming. Hos oss skal du ha muligheten til å bli god og prestere.