Synkronskolen

Synkronsvømming er en artistisk og teknisk idrett med elementer fra akrobatikk, turn, ballett og svømming. Treningene for en synkronsvømmer består av mye landtrening med fokus på fleksibilitet og kroppsbeherskelse, og teknikktrening i vann, musikksvømming, styrketrening, fleksibilitetstrening og svømmetrening. Synkron er en lagidrett som passer for alle barn 4 års alderen som kan flyte og er trygge på dypet. Det er også viktig å være komfortabel med å være under vann.

Idretten stiller store krav til fleksibilitet og vi anbefaler å begynne på synkron før 8-10 års alderen eller har drevet med turn, ballett eller dans som har utviklet barnets fleksibilitet tidligere/parallelt. Vi jobber mye med både fleksibilitet og styrke i tær, ankler, knær, hofter og skuldre i tillegg til å utvikle strekk (extention) i hele kroppen.

Hvorfor velge Synkronsvømming?

 • Artistisk uttrykkelse i vann!
 • Skapt for å vises frem!
 • Vi har et godt miljø og flinke trenere som tar deg godt
 • Synkronsvømming utvikler allsidige ferdigheter, både svømmeteknisk, og koordinasjon, fleksibilitet, styrke og kreativitet.

 Påmelding

Påmelding til synkron går igjennom tryggivann.no. For å kunne melde seg på synkron nybegynner eller synkron videregående så må dere ha en bruker. Dette kan lages inne på tryggivann.no. For å finne gruppene kan du trykke på «Søk aktivitet hos klubb» i menyen. Under opplæringstype må dere velge «Synkron», og deretter «Synkron Stjerne 1» for nybegynnergruppene og «Synkron Stjerne 3» for videregående gruppene. Under klubb må dere velge Oslo IL Svømming. 

Deretter trykker dere på søk, og da skal dere få en liste over tilgjengelige grupper og deres tider. Når dere har funnet ønsket tid og sted, så trykker dere på «Meld meg på».

 

 Synkron Nybegynner

Lekpreget opplæring i synkronsvømming
Anbefaling å fortsette med svømmekurs (Pingvin, Selunge) parallelt med synkron nybegynner.

På dette nivået jobber man med grunnleggende synkronsvømmingsferdigheter gjennom morsomme, utfordrende og progressive øvelser. En viktig del av idretten er kropsbevisshet og kroppskontroll, som man på dette nivået jobber med gjennom å strekke føtter, ankler, knær og hele kroppen. Deltakerne jobber med musikk og lærer seg å telle takter, utvikle artistisk uttrykk og bli komfortable med å bevege seg til musikk gjennom improvisasjon. Mobilitets- og styrkeøvelser med egen kropp kan med fordel introduseres på dette stadiet, og synkronsvømmerne bør oppmuntres til å drive med forskjellige idretter.

Alder:

 • 4-8 år
 • Alle nybegynnere 8+
 • 0,5-1 år på dette stadiet

Forkunnskaper:

 • Mange begynner med synkronsvømming i ulike aldre og deres ferdigheter er dermed spredt. Vi anbefaler at alle som begynner med synkronsvømming kan:
  • Dykke
  • Flyte
  • Er ikke redd på dypet sammen med instruktør

Synkron Videregående

Teknikklæring og fysisk aktivitet

Dette nivået er rettet mot barn som er ferdige med nybegynner kurset og ønsker å lære mer synkronsvømming. På dette utviklingsstadiet er det viktig å utvikle motoriske ferdigheter og opprettholde et bredt utvalg av fysisk aktivitet, gjennom fokus på koordinasjon og teknikk. På dette kurset introduseres alle de fire svømmeartene og man jobber videre med grunnleggende posisjoner og sculling. En del av treningen innebærer å jobbe med kroppskontroll og tøying, både i vann og på land. Spesielt mobilitet, som er størst i alderen 7-10 og begynner deretter å avtal. Det er derfor viktig å jobbe med mobilitetstrening på hver trening, og gjerne ekstra hjemme. Synkronsvømming stiller store krav til mobilitet, og det er derfor viktig å ta hensyn til risikoen og konsekvensene som forbindes med overdreven mobilitet. Derfor tilrettelegges mobilitetstrening til synkronsvømmerens behov.

Alder

 • 7-11/12 år
 • 0,5-2 år på dette stadiet

Forkunnskaper:

 • Godkjent nybegynnerkurs
 • Trygg på dypt vann